sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Fin start för SIF ladies

SIF ladies tog en fin bortaseger i seriepremiären mot Dicken i Britas. Efter 60 minuters hård kamp och slit stod det 24-26 för gästerna.

Matchen var just så jämn som man kunde vänta sig, under hela första halvleken gjorde lagen turvis mål och det stod rättvist 11-11 på måltavlan. Andra halvleken började med ett litet ryck av Dicken men SIF ladies tog snabbt tillbaka taktpinnen genom ett bra 6-5 spel. Följande ca 20 min ledde bortalaget hela tiden med 2-3 mål men under sista minuterna kröp Dicken till 1 måls underläge pga av lite för snabba avslut av SIF och otur med stolparna.  Dicken hade även chans att kvittera men då gjorde Lotta Roos en direkt matchavgörande räddning, följande anfall  slog Linda Olin spiken i kistan och satte in matchens sista mål.

SIF ladies vinst berodde också till stor del på det fina 5:1 försvarsspelet och det kollektiva spelet i anfallet(old school enligt vissa). Mål gjordes från så gott som alla positioner men speciellt bra lyckades högersidan med Madde och Janica i spetsen. Det var även glädjande att se den positiva "GO" känslan hela laget visade genom matchen. Roligt även för Pernilla att vinna över sitt gamla lag!

Målgörare:

Dicken: Anna Lindholm 8, Anna Lindahl 7, Carolina Böckelman 3, Jessika Gammals 2, Alexandra Ahlroth 1, Linda Ratilainen 1, Annika Näräkkä 1, Anu Riksman 1

SIF: Madeleine Lindholm 7, Pernilla Karlsson 6, Linda Olin 4, Janica Tallqvist 4, Carolina Rehnberg 2, Emmi Perovuo 2, Anni Joensuu 1